Prom day!

Tjabba !!
"Idag" är äntligen här! THE Prom Day! Hoppas att vädret blir fint resten av dagen, och att vi kommer att ha sicken kul ikväll !
Nu blir det att fixa håret, måla naglarna, sminka sig och dra till ishallen där dansuppvisningen kommer att äga plats. Hoppas att ni andra kommer att ha en underbar dag!

dots.

Tjingeling !!
Det börjar bli lite stressigt i skolan nu, fast tanken att sommarlovet är bara om några veckor ger ett stort kick att orka till det sista. Förresten vad tycker ni om de prickiga strumpbyxorna? Själv tycker jag att de är supersöta och coola!
Skorna är min mammas och kommer ifrån ASOS, strumpbyxorna är från Lindex, jeansshortsen är från H&M (har dock piffat upp dem lite), schiffongblusen är min mammas (har ingen aning var den är köpt) och den svarta oversizetoppen är min mormors (har skrivit pm den tidigare i bloggen).
Hugs guys!

Overknees


Hos alla stora designers (Prada, Valentino, D&G,  Paul&Joe, Hermes och Chloé) kan man se det återkommande trendet med tjocka overknees, gärna flätade (Prada) och jordfärgade. Förutom overknees är det tjcoka, grova strumbyxor som gäller till höst/vinter 2010.
Själv hade jag på mig en flanellskjorta från Beyond Retro, gråa strumpbyxor och tygskor från H&M, overknees som jag gjorde själv av ett par gamla strumpbyxor, min storm-klocka och mormors halsband (syns tyvärr inte på bilden).

banana pancakes.


Hej på er alla alla!
Jag har haft den låter på hjärnan i 2 dagar nu så den får bli "dagens låt".  Jag vet inte riktigt varför jag gillar den.. måste nog vara det enorma sommarkänsla-kicket som den ger. HISS för den låten, och för jack johnson såklart!
Have a wonderful evening !

good evening mr C!

Tjohoo !!
Så här (en uppåtpil) såg jag ut igår och delvis idag. Hade på mig samma skjorta nämligen (!).
Tycker allt att det är supersnyggt när en tjej har lite killigare kläder och piffar upp outfiten men nåt fint smycke bara. En skjorta, kavaj och en fluga/slips... & I loove it!
Skjortan är från Only, skorna är från Scholl, armband och ring är min mammas och jeansen har jag köpt på BikBok för några år sen. Vad tycks?
Hej så länge mer er guys!

vélo belle.

Visst är det något magiskt med cyklar? En relativt billig men samtidigt så otroligt vacker och sofistikerad transportmedel. Och vem skulle inte vilja ha en sån där ljusblå Schwinn eller en gul Acne/Bianchi-cykel? Den röda till vänster kommer från Gucci och den svarta till höger från Chanel.
I´m in love!

marilyn monroe.

Den här klänningen har jag köpt idag på H&M. Den är lite ljusare i verkligheten. Jag får väldigt mycket Marilyn Monroe-känsla över den.. eller i alla fall 50tals Hollywood. Och visst är den härlig?
Ciao!

the bicyclist meets strumpor i skorna.

Jag måste säga att jag älskar det nya trendet med att ha strumpor i skorna. Det är ju superfint! Idag blev det att skjutsa några släktingar till Linköping så vi passade på att gå runt i affärerna och mysa lite i det härliga vädret. Imorgon är det sista söndagen då vi har dansträning inför balen nästa lördag. Helt otroligt hur fort tiden går! Hoppas att det blir lika fint nästa vecka som det är idag.
Klänningen och skorna kommer från H&M, cykelbyxor har jag köpt i Polen, strumporna är från Lindex, väskan är från Zara och smycken är min mormors.

The day before yesterday.

tjenare igen!
Så här såg jag då ut i förgår. Vädret var rätt fint och det går knappt att beskriva min glädje över att kunna bära ett par "somrigare" ballerina-skor! Farmors armband hängde med även här och så gjorde även min favorit hårrosett från Monki.
Jag hade på mig ett par byxor från Pull&Bear (ett undermärke till Zara), en blus från Sacco design (en second hand-affär i Vimmerby), damfluga från en annan second hand-affär, ett skärp från Lindex och ett par somriga ballerinor som också är second hand. Nu blir det att titta på Singin´ in the rain.
peace!

abuelita.

Hola!
Jag erkänner att minst hälften av mina smycken har jag snott från min mormor och farmor. Allt var helt enkelt mycket finare och äktare då. Plast och "made in china" märket som ersatte äkta silver eller guld, "handgjord" och "närproducerad". Så hemskt egentligen.
Besos!

Singing in the rain.

När vi pratade om vår nästa filmkväll för några dagar sen, blev jag supersugen på att se Singing in the rain! Det var ett tag sen då jag såg den sist och det är nästan lite skamligt med tanke på hur otroligt bra den filmen är. Alla underbara låtar, danser, kläder.. Jag är lite galen i gamla Hollywood filmer! Blir att beställa på Ginza, eller be pappa som troligtvis har den att skicka den till mig, så fort som möjligt!
Later!

Baroque.

Jag älskar det där med modet, att man kan låta sig inspireras av olika epoker och tidsperioder som redan har varit och göra nåt nytt av det. Göra en remake av nån klassisk outfit från till exempel 50-talet. Jag älskar också när man kan använda föräldrars kläder, det är så himla coolt och på nåt sätt: äkta! Utan att ens tänka så mycket på det, slängde jag på mig idag nåt som blev lite barock-aktigt. Spets, nån sorts damkrage/-fluga och ett vitt skjorta. Det blev rätt okej, eller vad säger ni?
Skjortan är från Zara basic, spetstights är min mammas och hon har haft dem sen hon var i mitt ålder (modet kommer visst tillbaka (!)), damfluga/damkrage har jag köpt på second hand här i Vimmerby, solisar är min pappas och shorts kommer ifrån Bershka.

one day in a canoe.

Vilken härlig dag det blev idag! Jag erkänner att jag var riktigt oroligt över att det ska börja ösregna eller att vi ska välta och hamna i den iskalla vattnet. Men när solen tittade fram och det blev lite varmare återstod det bara att njuta av det goda. Jag tycker att det är så fantastiskt fint när man är ute och paddlar! Man ser världen från en hel annan perspektiv och man känner sig som "ett" med naturen omkring. Skuldkänslorna över att vara en människa som förstör planeten försvinner och man glädjer sig åt varje fågelkvitter och varje solstråle. Jag säger bara "Give me more, days like this". Jag kommer förmodligen att få sånt träningsvärk att jag inte kommer att kunna röra på mig imorgon. Äsch.. det är så värt det!

yesterday.

Tja tja!
Det blev en superlyckad kväll igår, med både grillning och två underbara filmer. Vem gillar INTE Grease och Dirty Dancing? Att se de två på varandra måste nog vara det bästa filmcombo som finns!
Fast det roligaste var nog själva början på festen, då en kille på sisådär 16år, knackade på dörren och skulle sälja ljus och jeansleggings (?) Vi började asgarva och skämde ut killen totalt. Han gick efter ett tag men en förvirrande blick.
Jag hade på mig en klänning som jag använder som en topp här från ASOS, Cheap Monday jeans, min STORM-klocka, halsband från Gina Tricot, armband från Zanzlösa Zmycken och en ring från en liten butik här i Vimmerby. Nu blir det biologiplugg, och sedan försöka hitta nån film till nästa filmvisning!

Cupcakes&party

Har bakat de här sötingar idag! Jag bara älskar allt som har med choklad att göra! Hoppas att de andra gillar de med!
Trots det hemska vädret, tänker vi grilla ute och sen vara inomhus och titta på Grease och Dirty Dancing!
Mängder av rött vin, värmeljus, sköna filmer, grillning, vänner.. kan livet vara bättre ?! I doubt it! Jag lägger upp bilderna sen. See ya!

Todays.

Tjohoo igen!!
Så här såg jag ut idag. Och jag måste säga att jag älskar min mormor! Silverarmbandet är just hennes.. hon fick det, tillsammans men en likadån, maffig halsband (allt i äkta silver(?)), i present av sin kollegor när hon har jobbat i 25år... Hur cool är den inte?! Blusen kommer från BIKBOK.. en liknande finns även på Monki. Jeans kommer ifrån Cheap Monday, linnen som syns under, kommer ifrån Topshop och koftan kommer från Lindex. Min älskade STORM-klocka är också med! Peace på er alla!

the international day.

I samband med den internationella dagen som inträffar idag (5 maj) lyssnade vi i skolan på ett antal föreläsningar från personer som jobbar på lite olika håll i världen och försöker "göra skillnad". Skuldkänslorna dök upp redan efter någon timme. Man vet typ att barn i Afrika svälter och att arbetarna i Ecuador får cancer efter gödsel på bananplantaget men ändå lever vi som vi gör dag efter dag, utan att bry oss något större om vad som händer runt omkring. Och sen helt plötsligt kommer det igen någon som berättar, visar bilder, filmer... och skuldkänslorna dyker upp, men tyvärr försvinner så fort man kommer hem igen. Varför kan inte alla människor hjälpas åt och leva jämställd under rättvisa förhållandena? Vad krävs det för att vi, som är den enda som kan göra något åt det, börjar verkligen bry oss?
Jag erkänner att tankarna om att åka ut som volontär och "göra skillnad" nånstans i världen, dök upp igen. We´ll see.

city of blinding lights.


Tjing tjing igen!
Jag har aldrig gillat U2 särskilt mycket, men just den låten som bl. a. är med i Devil wears Prada, är så otroligt bra. Man får en "everyone can be a superstar"-känsla. I love it.

en miljöfråga.

Tack vare min lillasyster har jag rätt bra koll på alla barnserier och annat liknande. Jag har länge stört mig på alla de "you-gotta-be-perfect" rosa, serier a´la Hanna Montana men det jag såg idag var det absolut värsta. Den serien, har nästan fått mig att skriva en insändare till själva ordförande för Disney Chanel. Jungle Junction heter den, och handlar om färgglada djur på HJUL (bil-liknande) som håller på att industrialisera DJUNGELN! Snacka om FEL budskap! Väldigt smart av serieskaparna att lansera en serie för spädbarn om mekaniserade djur som förstör planeten! Och hela det där snacket om att "Vi måste informera barn, om hur viktigt det är med miljöfrågan". Såna serier är ju VERKLIGEN en bra början. Jag vara bara tvungen att skriva om det. (:
Ha det bäst!

rings.

Konstigt hur saker och ting i livet kan förändras under en väldigt begränsat tidsperiod. Fast jag antar, att det är då man lär sig. Vad skulle livet vara om man inte hade några problem? Man skulle bara leva och veta att ingenting någonsin kommer att hända. Jag är lite stolt över mig själv, att jag kan tänka på det sättet, även i de stunder då det inte är helt perfekt.
Så här såg jag ut igår under valborgsafton! Jag hade på mig jeans från miss selfridge, en skjorta från Zara, skor från DinSko och ring plus armband från några olika ställen.
Ha det fint!

RSS 2.0